Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Τις προηγούμενες μέρες ασχοληθήκαμε με την αναγνώριση, ανασύνθεση και επεξεργασία των ονομάτων των παιδιών της τάξης μας.
Επίσης , μας απασχόλησε το από πού προήλθε το όνομα του καθενός ( από κάποιο παππού ή γιαγιά και από ποιο άγιο ).
Φέτος, δεν έτυχε να έχουμε αλλοδαπό παιδί στην τάξη μας κι έτσι δε μας δόθηκε αφορμή να γνωρίσουμε κι ένα ξένο όνομα (χώρα προέλευσης κτλ).
Παρακάτω παρουσιάζονται μερικές δραστηριότητες του νηπιαγωγείου μας.Αναγνώριση της καρτέλας με το όνομά τους ανάμεσα στις καρτέλες  με τα ονόματα των άλλων παιδιών.Σύνδεση και αντιστοίχηση της καρτέλας με το όνομά τους με 
το όνομα στο συρταράκι τους.
Εύρεση του ονόματος τους σε πίνακα αναφοράς.Ανασύνθεση του ονόματος με τη βοήθεια της καρτέλας.Ανασύνθεση και γραφή του ονόματος (οι εργασίες των νηπίων)Αντιγραφή καρτέλας από προνήπιο.Γραφή του ονόματος  τους με πλαστελίνη.
Δημιουργία πίνακα αναφοράς με τα ονόματα των αγοριών και των κοριτσιών της τάξης.
 (16 αγόρια και 4 μόνο κορίτσια έχουμε φέτος!)Μέτρηση των γραμμάτων του ονόματος τους και αντιστοίχηση με τον αντίστοιχο αριθμό .Συμπλήρωση πίνακα με τον αριθμό των γραμμάτων των ονομάτων τους συγκεντρωτικά.

Τέλος, δώσαμε στα νήπια το παρακάτω φύλλο στο σπίτι και την επόμενη μέρα συζητήσαμε από πού προερχόταν το όνομά τους και είδαμε φωτογραφίες από τα βαφτίσια τους.

3 σχόλια :

 1. Είναι πολύ συμαντικό πράγματι να ξέρουν τι σημαίνει το όνομά τους.. Καθορίζει το ποιοι είμαστε, τις παραδόσεις, ήθη έθιμα, τη θρησκεία μας.. Πολύ όμορφη επιλογή!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ! ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ευχαριστώ κορίτσια!
  Καλή σχολική χρονιά και σε σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή