Τρίτη 28 Απριλίου 2026

Eκπαιδευτική επίσκεψη στη Δημοτική βιβλιοθήκη του Μακροχωρίου. Γνωριμία με μια συγγραφέα !

 Την Τρίτη, 21 Απριλίου,το Νηπιαγωγείο μας, πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Δημοτική βιβλιοθήκη του Μακροχωρίου.
Τα νήπια μετακινήθηκαν πεζά και συμμετείχαν στη δράση της Βιβλιοθήκης : Βουτιά στις σελίδες !
 Γνωριμία με έναν συγγραφέα !
Αφού ξεκινήσαμε από το χώρο του Νηπιαγωγείου μας, φτάσαμε με ευκολία ( περνώντας  από όμορφες διαδρομές του χωριού μας) στην όμορφη βιβλιοθήκη !   

20260421 104017

Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο, από τη κυρία βιβλιοθηκονόμο. Παρατήρησαν την οργάνωση των βιβλίων ανά θεματική ενότητα και κάθισαν στο μεγάλο τραπέζι ανάγνωσης περιμένοντας την συγγραφέα που θα γνώριζαν.
 
20260421 105855
Όση ώρα περίμεναν, η κυρία Αθηνά τους διάβασε ένα παραμύθι που υπήρχε εκεί.   Την κόκκινη κοτούλα, της Ζωρζ Σαρρή. 
Μετά κατέφθασε η συγγραφέας που περιμέναμε.
Ήταν η κυρία Όλγα Ιγνατιάδου
Η συγγραφέας του παραμυθιού, Φωτιά στο δάσος της Μεγάλης Καστανιάς.
 Πρόκειται για ένα οικολογικό παραμύθι, που βασίζεται σε αληθινά , όπως μας διηγήθηκε περιστατικά, της περιοχής του Βερμίου ( φωτιά στο δάσος ).
Η συγγραφέας διηγήθηκε στα παιδιά την ιστορία κι αυτά την άκουγαν με πολύ ενδιαφέρον. Πολλές φορές η διήγηση σταματούσε κι άρχιζε ένας μικρός διάλογος μαζί τους, για να κατανοήσουν καλύτερα τα γεγονότα.
 
20260421 112230
 
Κατόπιν η κ Όλγα έπαιξε με τα παιδιά, πραγματοποιώντας μαζί τους   διάφορα πειράματα, που βρήκαν ιδιαίτερα διασκεδαστικά
 πχ το κεράκι έσβησε χωρίς τη παροχή οξυγόνου, όταν δηλαδή το κλείσαμε με ένα ποτήρι και όταν ρίξαμε ξύδι στη μαγειρική σόδα, το μείγμα φούσκωσε πολύ και εκτινάχθηκε προς τα πάνω. 
20260421 115001
 
 
 Στο τέλος, η συγγραφέας μοίρασε στα παιδιά, τις φιγούρες των ηρώων του παραμυθιού, για να τις ζωγραφίσουν στην τάξη. 
Ακόμη, τους χάρισε κι ένα σακουλάκι με σπόρους για να φυτέψουν λαχανικά 
 
20260421 115659
 
και χάρισε στο Νηπιαγωγείο μας, ένα αντίτυπο του παραμυθιού της με ιδιόγραφη αφιέρωση της !
20260421 114520 1
 
Όταν γύρισαν πίσω στην τάξη, τα παιδιά ,ήταν ενθουσιασμένα με όλες αυτές τις όμορφες δράσεις. 
Αποφάσισαν λοιπόν για να θυμούνται εκείνη την ημέρα, να φτιάξουν και μια όμορφη αφίσα για το παραμύθι που τους διηγήθηκε η συγγραφέας . 
 
IMG f248d7320e739e8c86e6074d09bfc133 V

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου