Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

Ψωμί Παιδεία Ελευθερία !!!!!! Και στα Νηπιαγωγεία !!!!

Επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αύριο και όλη η προηγούμενη εβδομάδα ήταν αφιερωμένη σε σχετικές δραστηριότητες.




Διηγηθήκαμε στα παιδιά την ιστορία του Πολυτεχνείου, ακούσαμε τα ηχητικά ντοκουμέντα, παρακολουθήσαμε το βίντεο της εισβολής του τανκ και ακούσαμε και μάθαμε τα τραγούδια της εποχής..
Οι πρώτες ζωγραφιές των νηπίων, αποτύπωσαν με τον καλύτερο τρόπο το πώς συνέλαβαν την ιστορία του Πολυτεχνείου..




Οι ζωγραφιές τους, ήταν τόσο ζωντανές και περιγραφικές που μας οδήγησαν στη κατασκευή μιας ομαδικής εργασίας με σχετικό περιεχόμενο.


Στη συνέχεια, έγινε ανάγνωση κι επεξεργασία της Ντενεκεδούπολης και η αντιστοίχηση της με τα γεγονότα του Πολυτεχνείου...  Ο Λαδένιος ήταν τελικά χουντικός... ανακοίνωσε ένα παιδί.
Πάλι οι ζωγραφιές τους ήταν πολύ παραστατικές....



Κι όταν μιλήσαμε για τα συναισθήματα που μας προκαλούν τα γεγονότα του Πολυτεχνείου , οδηγηθήκαμε αυθόρμητα στην παραδοχή της φρίκης του πολέμου και της μεγάλης αξίας της Ειρήνης.... για τους ανθρώπους...
Διαβάσαμε λοιπόν το πάντα επίκαιρο παραμύθι του Αριστοφάνη, την Ειρήνη και τα νήπια έφτιαξαν μία σχετική ομαδική εργασία..



  Παρατηρούμε σε πρώτο πλάνο, τον Πόλεμο που έβαλε στο γουδί του και κοπανάει τις πόλεις, τον τρυγαίο που πάει στους Θεούς να ζητήσει βοήθεια με το σκαθάρι του και φυσικά την όμορφη Ειρήνη και τα παιδιά που την αγαπούν...

Τέλος, κατασκευάσαμε και τα γνωστά περιστέρια της Ειρήνης σε μόμπιλε , που τα παιδιά θα πάρουν μαζί τους φεύγοντας αύριο μετά τη γιορτούλα μας. 

 



Και του χρόνου...


3 σχόλια :