Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2021

Eισαγωγή στον Προγραμματισμό και την Ρομποτική με το Beebot !!!!

 

Πριν λίγο καιρό, με την σημαντική και ουσιώδη βοήθεια των γονέων του Νηπιαγωγείου μας, καταφέραμε να αποκτήσουμε το ρομποτάκι  Beebot.

Το BeeBot, η “έξυπνη μέλισσα”, είναι ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ δαπέδου ειδικά κατασκευασμένο για να χρησιμοποιείται ακόμη και από παιδιά προσχολικής ηλικίας .

Ο προγραμματισμός της γίνεται με πλήκτρα που βρίσκονται επάνω της (On-board) και μπορεί να προγραμματιστεί για να κινείται με ακρίβεια στο χώρο προχωρώντας μπροστά, πίσω, στρίβοντας αριστερά και δεξιά. Με την απλή και φιλική προς το παιδί διάταξη του, το BeeBot αποτελεί ένα τέλειο σημείο εκκίνησης για τη διδασκαλία του ελέγχου, της κατεύθυνσης (προσανατολισμού) και της γλώσσας προγραμματισμού για τα μικρά παιδιά.


To δικό μας ρομποτάκι τα παιδιά το ονόμασαν ρομποτάκι μελισσάκι. Η πρώτη μας αποστολή, αφού εξηγήσαμε διεξοδικά τον τρόπο με τον οποίο κινείται στον χώρο, ήταν να επισκεφθεί τις φωλιές των ζώων που πέφτουν σε χειμερία νάρκη.

Κάθε λοιπόν παιδί έπρεπε να σκεφτεί πώς θα στείλει το μελισσάκι στη φωλιά ενός ζώου, Ποια κουμπιά έπρεπε να πατήσει για να το στείλει πχ στην φωλιά της αρκούδας ( μπροστά,  μπροστά και αριστερά κι αριστερά ). Έπρεπε να μαντέψει το αποτέλεσμα του προγραμματισμού της κίνησης που είχε δώσει στο Beebot.


Tα παιδιά τα κατάφεραν πολύ καλά για πρώτη φορά!!!!


Στη συνέχεια θα αποτυπώσουμε την κίνηση του Beebot σε φύλλο εργασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου