Τρίτη 18 Απριλίου 2023

eTwinning project . Exchanging Easter cards . Sweden.

 Την περίοδο πριν από το Πάσχα του 2023 και συγκεκριμένα κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, το Νηπιαγωγείο μας, πήρε μέρος σε πρόγραμμα Etwinning, με τίτλο : Εxchanging Easter cards. Sweden.Σκοπός του προγράμματος, ήταν τα παιδιά να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με τα παιδιά μιας ξένης χώρας (Σουηδία) . Καθώς επίσης και να διασκεδάσουν, δημιουργώντας τις δικές τους κατασκευές για το Πάσχα (κάρτες, παιχνίδια, ζωγραφιές ) αλλά και να γράψουν πασχαλινές ευχές τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά.

Στη γραφή των ευχών, μας βοήθησε η κ Νίνα , η καθηγήτρια Αγγλικών που εργάζεται στο Νηπιαγωγείο μας. Επίσης μας βοήθησε και στη μετάφραση των ευχών των παιδιών από τη Σουηδία.

Στη συνέχεια, τα παιδιά με πολύ μεράκι και δημιουργική διάθεση έφτιαξαν υπέροχες κάρτες για το Πάσχα και ζωγράφισαν πανέμορφες ζωγραφιές για τα παιδιά της Σουηδίας. Έγραψαν και τις ευχές τους τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αγγλικά.Οι δημιουργίες των παιδιών !!!


Όταν ετοιμάστηκε ο φάκελος, γράψαμε τη διεύθυνση του Σουηδικού σχολείου και ταχυδρομήσαμε το φάκελο με τις κάρτες και τις ζωγραφιές, στο ταχυδρομείο του χωριού μας.


Η κυρία στο ταχυδρομείο, επέτρεψε σε κάθε παιδί, να κολλήσει από ένα γραμματόσημο ! Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν !


Κι έτσι, αφού ταχυδρομήσαμε τις κάρτες μας, περιμέναμε για λίγες μέρες......

Ώσπου λίγες μέρες πριν τις διακοπές του Πάσχα, ήρθαν οι κάρτες των παιδιών από τη Σουηδία. 
Μάθαμε πως στα Σουηδικά το , Καλό Πάσχα λέγεται, 
 Glad Pask !!!!!

Kι οι δικές τους ζωγραφιές και κάρτες ήταν υπέροχες !!! 
Τα παιδιά ξετρελάθηκαν !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου