Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022

Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα 2022. Η συμμετοχή του Νηπιαγωγείου μας.

 

Το Νηπιαγωγείο Καβασίλων, συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα, για το σχολικό έτος 2022-23, με τη δραστηριότητα με τίτλο :

Βοήθησε τη Δώρα, τη κούκλα μασκότ της τάξης μας, να φτάσει στο σπιτάκι της χαράς, προγραμματίζοντας το beebot  της τάξης σου.
Τις προηγούμενες μέρες,

η Δώρα, η μασκότ της τάξης μας,  είχε πει  στα παιδιά πως είχε πέσει κι είχε χτυπήσει και για αυτό δεν αισθανόταν πολύ χαρούμενη.

Τα νήπια αποφάσισαν να τη βοηθήσουν να βρει το δρόμο προς τη χαρά.
Αφού πειραματίστηκαν με τις κινήσεις του beebot, κι εξοικειώθηκαν με αυτό, αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια διαδρομή που θα οδηγούσε τη Δώρα,  στο σπιτάκι της χαράς.

Το beebot της τάξης, θα της έδειχνε το δρόμο...

Σκέφτηκαν  επίσης, στη διαδρομή προς το σπιτάκι της χαράς, να τοποθετήσουν κι εμπόδια, όπως δεντράκια ή κι άλλα σπιτάκια πχ το σπίτι του φόβου ή το σπίτι του θυμού ( τα οποία έπρεπε να αποφύγει το beebot ) για να φτάσει στο προορισμό του.


                                                     20221021_111042


Tα νήπια προγραμμάτισαν πολλές φορές το ρομποτάκι ώστε να φτάσει στο σπιτάκι της χαράς και κάθε φορά που το κατάφερναν, πανηγύριζαν.


Επίσης για κάποια προνήπια, σκέφτηκαν μια πιο εύκολη διαδρομή, μετακινώντας το σπιτάκι της χαράς, σε πιο εύκολη θέση, για να βοηθήσουν κι αυτά, να στείλουν το beebot στον προορισμό του.
Στο τέλος, σημείωσαν τη διαδρομή που έκανε το beebot σε φύλλο εργασίας και ζωγράφισαν το beebot να επισκέπτεται το σπιτάκι της χαράς.

                                         
Όλες οι δραστηριότητες τους άρεσαν πολύ !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου